Japan Rail Pass

 

Japan-Rail-PassJapan Rail Passilla voi matkustaa melkein kaikilla JR (Japan Railways) junilla koko maassa, myös Shinkansen-luotijunalla. Tämä on halvin ja samalla tehokkain tapa matkustaa Japanissa.

Passi on voimassa 7, 14 tai 21 päivää ja se on hankittava Japanin ulkopuolelta. Japaniin saavuttuasi voit määritellä koska passisi astuu voimaan. Kannattaa hankkia 7 päivän passi, jos tänä aikana aiot matkustaa pidemmän matkan kuin Tokio – Kioto edestakaisin.

Japan Rail Passeja on kahdenlaisia, Ordinary (2.luokka) ja Green (1.luokka). Paikkavarauksen luoti- ja pikajuniin voi tehdä vain paikan päällä ennen matkaa, ja suosittelemme sen tekemistä. Jos et kuitenkaan ole saanut varatuksi paikkaa (esim. välillä Tokio ja Kioto) niin käytä viittä ensimmäistä vaunua, koska nämä on varattu matkustajille, joilla ei ole paikanvarausta.

Tilaa Japan Rail Pass netistä:  >> Osta online

HUOM!

Japan Rail Passin voi ostaa vain Japanin ulkopuolelta. Rail Passiin ovat oikeutettuja:

  • Muut kuin Japanin kansalaiset, jotka saapuvat maahan turisteina (suomalaiset matkustajat saavat automaattisesti 3 kk turistiviisumin maahan saavuttaessa ellei muuta viisumia ole)
  • Japanin kansalaiset, joilla on pysyvä oleskelulupa johonkin muuhun maahan kuin Japaniin
  • Japanin kansalaiset, jotka ovat naimisissa muun kuin japanilaisen kanssa, ja asuvat muualla kuin Japanissa
  • Opiskelija- tai työviisumilla matkustavat eivät ole oikeutettuja käyttämään Japan Rail Passia ! Rail Pass on lunastettava 3kk sisällä rail pass -voucherin päiväyksestä.