Japanin junapassien käyttöoikeudet ja säännöt

Japan Rail Passin voi ostaa vain Japanin ulkopuolelta.

Rail Passiin ovat oikeutettuja:

  • Muut kuin Japanin kansalaiset, jotka saapuvat maahan turisteina (suomalaiset matkustajat saavat automaattisesti 3 kk turistiviisumin maahan saavuttaessa ellei muuta viisumia ole)
  • Japanin kansalaiset, joilla on pysyvä oleskelulupa johonkin muuhun maahan kuin Japaniin
  • Japanin kansalaiset, jotka ovat naimisissa muun kuin japanilaisen kanssa, ja asuvat muualla kuin Japanissa

HUOM! Opiskelija- tai työviisumilla matkustavat eivät ole oikeutettuja käyttämään Japan Rail Passia ! Rail Pass on lunastettava 3kk sisällä rail pass -voucherin päiväyksestä. Japanin kansalaiset eivät voi ostaa alueellisia junapasseja.
Japan Rail Passilla voi matkustaa melkein kaikilla JR (Japan Railways) junilla koko maassa, myös Shinkansen-luotijunalla*. Tämä on halvin ja samalla tehokkain tapa matkustaa Japanissa.
*Japanin junapassi ei käy Nozomi ja Mizuho luotijuniin.
Passi on voimassa 7, 14 tai 21 päivää ja se on hankittava Japanin ulkopuolelta. Japaniin saavuttuasi voit määritellä koska passisi astuu voimaan. Kannattaa hankkia 7 päivän passi, jos tänä aikana aiot matkustaa pidemmän matkan kuin Tokio – Kioto edestakaisin.

Ordinary (2.luokka) ja Green (1.luokka)

Japan Rail Passeja on kahdenlaisia, Ordinary (2.luokka) ja Green (1.luokka). Paikkavarauksen luoti- ja pikajuniin voi tehdä vain paikan päällä ennen matkaa, ja suosittelemme sen tekemistä. Jos et kuitenkaan ole saanut varatuksi paikkaa (esim. välillä Tokio ja Kioto) niin käytä viittä ensimmäistä vaunua, koska nämä on varattu matkustajille, joilla ei ole paikanvarausta.

Väärin tehdyt tilaukset

Japaninspesialisti ei ota vastuuta seuraavista asioista:

  • väärä junapassi
  • kirjoitusvirheet nimissä
  • väärä toimitusosoite
  • varaukset tehty liian lähellä lähtöä
  • muut ennalta-arvaamattomat tapahtumat mm. postinjakelu

Toimitusajat online-tilauksissa

Arkisin tehdyt tilaukset kello 13.00 mennessä postitetaan saman päivän postilla. Kello 13.00 jälkeen tehdyt tilaukset postitetaan seuraavana työpäivänä. Junapassit postitetaan 1.luokan postilla. Ottakaa huomioon juhlapyhien aikana mahdolliset viiveet.

Ei online-varaukset

Jos haluatte tilata junapassit ja maksaa verkkopankilla tai noutaa toimistostamme niin palvelumaksu on 14 €/junapassi. Lähettäkää tällöin tilaus sähköpostilla japani@laatumatkat.fi osoitteeseen. Tilaukseen tarvitsemme seuraavat tiedot:
Matkustajien nimet(lapsilta iät), toivottu junapassi, lähtöpäivä Japaniin, toimitus/laskutusosoite tai milloin olisitte tulossa hakemaan junapassit. Junapassit toimitetaan 1.luokan postilla, kun olemme saaneet suorituksen.

Takaisinmaksu käyttämättömistä junapasseista

Käyttämättömät junapassit tulee palauttaa meille yhden vuoden kuluessa leimauksesta. Peruutuskulut 10 % junapassin hinnasta + peruutuskulut 14 €.